Bluetooth-technologie

Bluetooth speakers Veenendaal

Bluetooth-technologie is niet nieuw voor de mobiele telefoonindustrie. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in de penmodemindustrie van de jaren 1990, maar het is pas de laatste paar jaar populair geworden bij mobiele telefoons. De reden hiervoor is dat het gemakkelijk te gebruiken is en op natuurlijke wijze synchroniseert met verschillende computerapparaten wanneer de twee communiceren.

Met bluetooth-technologie is het mogelijk om gegevens over te dragen en te communiceren tussen verschillende apparaten. Wanneer een apparaat informatie naar een ander apparaat verzendt, wacht het tot een knop op het andere apparaat wordt ingedrukt om het verzendende apparaat te laten weten dat de gegevens worden verzonden. Anderzijds zal het ontvangende apparaat uitkijken naar knoppen die worden ingedrukt.

De overdracht van gegevens is zeer eenvoudig met Bluetooth. De technologie werd ontwikkeld om het gemakkelijker te maken bestanden van de ene computer naar de andere te verplaatsen. In principe zijn een Bluetooth-apparaat en een toetsenbord of muis nodig om informatie naar een ander apparaat over te brengen. Wanneer u een compatibele stylus of een Bluetooth-muis in de USB-poort van uw computer steekt, zal deze de informatie naar het andere apparaat sturen.

De bluetooth-technologie wordt ook gebruikt om draagbare bluetooth speakers te maken. Het werd ontworpen om mensen te helpen die onderweg films wilden bekijken of naar muziek wilden luisteren. Een ander Bluetooth-apparaat, de jacks, die aan uw revers of aan uw pols kunnen worden bevestigd, zijn belangrijke accessoires die worden gebruikt om uw computer te dragen en op het net te surfen.

Er zijn eigenlijk drie verschillende Bluetooth-versies om uit te kiezen. De eerste is de basisversie. Deze heeft mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met die van een seriële poort. De tweede versie, de versie zoals die gebruikt wordt, heeft geen draadloze mogelijkheden. Zij kan worden gebruikt om verbinding te maken met zowel een computer als een printer. De derde versie is de versie met Bluetooth-profielen. Deze heeft blauwe telefoon en witte telefoon mogelijkheden. Een ander interessant feit over deze versies is dat zij enkele van de nieuwere mobiele telefoons zoals de Motorola en de Blackberry ondersteunen.

Een ander gadget dat gebruik maakt van bluetooth technologie is de afstandsbediening van bewegingssensoren. Wanneer u een afstandsbediening koopt, zult u merken dat het een sensor bevat die contact kan maken met een overeenkomstige bewegingssensor. De sensor zal een elektrisch signaal naar de afstandsbediening sturen. Het signaal zal dan worden ontvangen door de Attend’s machine en het zal de tijd en datum van de gebeurtenis aan te kondigen.

Een andere gadget met bluetooth mogelijkheden is het horloge met een bluetooth connector. Het horloge wordt aangesloten op uw computer via de USB-poort. Wanneer u de tijd op het horloge instelt, zult u in staat zijn om het te synchroniseren met uw computer of u kunt naar een computer gaan en het synchroniseren met uw horloge.

Voor de meeste fanatieke lezers die liever boeken lezen via de telefoon, is de bluetooth reader een slimme keuze. De bluetooth enabled bluetooth lezer is een andere grote gift om jezelf te trakteren op. Hij is compact en draadloos.